Vorige maand verscheen er een ontwerp voor een nieuwe smartwatch van LG bij de Amerikaanse elektronicawaakhond FCC. Deze smartwatch draait op Wear OS, maar meer informatie was er nog niet bekend. Nu is er nog een tweede nieuwe model opgedoken bij de FCC.

Twee smartwatches met Wear OS op komst van LG


Het model van vorige maand heeft nummer LM-W315 gekregen, maar nu dook ook ineens de LM-W319 op bij de FCC. Net als de vorige keer heeft LG er ook deze keer alles aan gedaan om zo min mogelijk informatie weg te geven. Het toestel zal draaien op Wear OS. PhoneArena heeft echter iets meer informatie naar boven gehaald. Zo zou de LM-W315 beschikken over een display van 1.2-inch met een Snapdragon-chipset voor wearables. De smartwatch zou waterdicht zijn door een ip68-certificaat en zou beschikken over 4 GB intern geheugen. Volgens de website zou de smartwatch in de prijscategorie tussen de 300 en de 400 dollar gaan verschijnen in de kleuren Aurora Black en Cloud Silver in zowel een Sport als een Style-variant, zoals het bedrijf wel vaker doet met smartwatches (zie foto).

Over de LM-W319 is verder nog niets bekend, behalve dat het op Wear OS zou gaan draaien. Tot voor kort had het besturingssysteem de naam Android Wear OS, maar dat heeft Google onlangs veranderd naar Wear OS. Het is wachten tot LG beide smartwatches officieel gaat aankondigen.