Tijdens de CES in Las Vegas is vorige week een smartwatch voor kinderen tentoongesteld: de DokiWatch. Je kunt het project steunen op Kickstarter. Dit slimme horloge stelt kinderen in staat met een vooraf geselecteerd aantal mensen te communiceren via telefonie en sms.

Bellen en sms'en met de DokiWatch

De DokiWatch biedt een optie aan die de meeste populaire smartwatches van nu nog niet aanbieden: bellen vanaf je pols. Dit slimme horloge werd vorige week ook getoond tijdens de CES in Las Vegas en is geschikt voor kinderen. De smartwatch heeft ruimte voor een microsimkaart, waar kinderen meer kunnen bellen en sms'en. Je hoeft het horloge ook niet te koppelen aan een smartphone. Mocht je een sms'je willen terugsturen, dan spreek je het bericht in - typen is helaas niet mogelijk. Ook kun je een emoji versturen.

Kinderen kunnen niet zomaar met iedereen bellen: de ouders bepalen welke nummers er wel of niet gebeld mogen worden. Ook is het zo dat die ouders altijd kunnen zien waar de kinderen zijn dankzij gps en het horloge van een afstand kunnen uitzetten. Daarnaast zijn kinderen in staat een SOS-bericht te versturen, mocht er iets misgaan. Uiteraard is er ook fitnesstracking mogelijk, met een speciaal virtueel diertje die kinderen meer probeert te laten bewegen. Je kunt dit project steunen op Kickstarter; de DokiWatch kost 179 dollar.