Het lijkt erop dat we de naam van de standalone virtualrealitybril van HTC eindelijk kennen. De site Lets go Digital ontdekte dat de headset de HTC Vive Focus zal heten. Dat is in elk geval de naam die het Taiwanese bedrijf geregistreerd heeft.

HTC Vive Focus

De headset van HTC moet een “revolutionaire standalone VR-headset” worden die “ongeëvenaarde VR-ervaringen biedt”. De bedoeling is dat gebruikers niet meer vast zitten aan de vervelende kabels die vrijwel elke VR-headset nodig heeft, maar dat er zonder problemen rondgelopen kan worden met de headset op.

De HTC Vive Focus maakt daarvoor onder meer gebruik van Google’s Daydream platform. Hoe precies is niet helemaal duidelijk, maar wel belooft HTC op zijn eigen site dat er geen smartphone of computer nodig is voor de headset. Dat wijst erop dat de headset gelijkenissen zal vertonen met een VR-headset die het in China lanceerde. Die draait op een Qualcomm Snapdragon 835-processor en biedt ook een standalone ervaring.

Draadloze virtual reality

De HTC Vive Focus is de volgende stap in de ontwikkeling van de VR-headset van het Taiwanese bedrijf. Al in januari vertelde topman Dan O’Brien dat dit wat hem betreft de hoogste prioriteit heeft. Nu het bedrijf de naam van het apparaat geregistreerd heeft in de Verenigde Staten en in Europa, lijkt dat een stap dichterbij.