Apple heeft drie Apple Watch-reclames vrijgegeven waarin het bedrijf uit Cupertino zich voornamelijk focust op de apps voor het platform. De drie video's duren allemaal vijftien seconden en hebben dezelfde tagline: apps at a tap.

Apps at a tap met de Apple Watch

Apple heeft drie nieuwe Apple Watch-reclames vrijgegeven waarin het bedrijf de focus legt op de apps voor het nieuwe platform. De drie korte video's duren vijftien seconden per stuk en delen dezelfde tagline, namelijk apps at a tap. Apple wil vast dat consumenten aan apps denken wanneer de Apple Watch in beeld komt. Hoewel de smartwatch nu nog niet echt geoptimaliseerd is voor third-party apps, verschijnt er later dit jaar wel een update voor het OS die apps native laat draaien op het slimme horloge.

Dus apps draaien straks vlotter en beter op de Apple Watch, een gegeven waar je de consument niet snel genoeg over kunt inlichten natuurlijk. Daar waar de eerste advertentie zich richt op reizen, met apps als Expedia, Uber en Yelp, zien we dat de tweede video zich richt op fitnessapps, zoals Nike+, Waterminder (die bijhoudt hoeveel water je drinkt) en At Bat (dat eigenlijk helemaal geen fitnessapp is), terwijl de derde en laatste video laat zien wat de Apple Watch allemaal kan met apps als Shazam, Pacemaker DJ en StubHub.

Over de Apple Watch wordt gezegd dat het momenteel 75 procent van de smartwatchmarkt in handen heeft. Hiervoor zou Apple al vier miljoen van die slimme horloges hebben moeten verschepen, een aantal dan ons nogal hoog lijkt - vandaar dat we er niet eerder over hebben bericht. Desondanks deed Apple het wel slecht op de beurs, ondanks die 'hoge cijfers', aangezien investeerders direct een herhaling van het succes van de iPhone hadden verwacht. Het is echt nog veel te vroeg om te kunnen roepen dat de Apple Watch een faalproject is.

Wel of geen Apple Watch kopen?

Ben jij in de markt voor een smartwatch en twijfel je nog over de Apple Watch? Neem dan onze artikelen met vijf redenen om wel een Apple Watch te kopen en vijf redenen om geen Apple Watch te kopen door.