Er is een artikel gelekt waarin drie games voor Microsoft HoloLens worden genoemd: Young Conker, Fragments en Roboraid (voorheen bekend als Project X-ray). Roboraid is dat spel waar je monsters neerschiet die zogenaamd uit de muren komen.

Microsoft HoloLens wordt gebundeld met deze drie games

Dit weekend is er vroegtijdig een Microsoft-blogpost online gezet op het forum Reddit, waarin de details staan van drie spellen die samen met de HoloLens worden uitgebracht: Young Conker, Fragments en Roboraid. De eerste game is een platformer die alledaagse objecten in huis omtovert tot een platformelement (met het bekende personage Conker in de hoofdrol), de tweede game is er een waarin je een detective bent die een crime drama oplost in zijn eigen huis en de derde is Project X-Ray, waar je hier meer over kunt lezen.

In de blogpost wordt aandacht geschonken aan het idee dat kleine ontwikkelaars snel een game kunnen maken voor HoloLens, dankzij de mogelijkheden die de bril bezit: zo kan de augmented reality-bril ruimte inschatten en echte objecten gebruiken in-game. Daarnaast wordt er gemeld dat de bovenstaande drie games worden gebundeld met vroege edities van de Microsoft HoloLens, zodat de ontwikkelaars met zo'n bril in huis een idee krijgen van de mogelijkheden. Een HoloLens-bril kost een developer drieduizend dollar (2340 euro).