duck-hunt-virtual-reality

Een fan van het spel Duck Hunt heeft de game opnieuw nagebouwd in virtual reality. Het is al meer dan dertig jaar geleden dat het spel uitkwam op de NES. Of het project wordt uitgebracht voor virtual reality-brillen, is echter heel onzeker. Nintendo stopt dit soort project namelijk snel.

Speel Duck Hunt in virtual reality

Tijdens de Global Game Jam, een wereldwijd fenomeen waar groepjes gamemakers bij elkaar komen om in een paar dagen games te maken met z'n allen, heeft een fan het spel Duck Hunt nagebouwd in virtual reality. Het spel is binnen een dag gemaakt en is voorzien van een hub-wereld, evenals het level dat voorheen altijd 2D was. In de game dienen spelers te schieten op eenden die voorbij vliegen. Hoe verder je komt, hoe sneller de eenden vliegen. Schieten deden we in de jaren tachtig nog met de Zapper, een accessoire voor de NES.

Duck Hunt voor virtual reality draait momenteel op de Oculus Rift Development Kit 2 en schieten wordt gedaan met Razer Hydra-controllerkit. In plaats van een 2D-level, krijgen spelers te maken met een volledig 3D-level, waarin je 360 graden kunt draaien. Het doel is om tien eenden uit de lucht te knallen. Het plan is om het spel onder meer op de HTC Vive Pre uit te brengen. Of het zover komt, is heel onzeker. Nintendo is er namelijk niet van gediend dat andere ontwikkelaars aan de haal gaan met hun (oudere) games.