De Zwitserse horloge-elektronicafabrikant MMT heeft een horlogebandje ontwikkeld met slimme functies. Dit bandje past op alle gangbare 'gewone' horloges. Met dit bandje maak je dus van elk gewoon horloge een smartwatch.

E-strap gaat 199 tot 249 dollar kosten

MMT heeft in een persbericht bekendgemaakt dat de zogeheten e-strap overal op past, en in diverse verschijningsvormen en materialen - waaronder leer - naar de winkels toe komt voor een prijs tussen 199 en 249 dollar. Op de horloge- en sieradenbeurs Baselworld zal MMT diverse e-strap horlogebandjes laten zien.

Sluiting

Het geheim van de e-strap zit in een chip in de sluiting van het horlogebandje. Die chip houdt het zeven dagen vol op de ingebouwde oplaadbare batterij. Met een kabeltje moet het bandje dan weer worden opgeladen.

Slaapmonitoring en fitness

De functies van het slimme bandje zijn grofweg dezelfde die we terugvinden in hybride smartwatches, fitness- en slaapmonitoring. Maar de e-strap geeft niet de basale notificaties vanaf de verbonden smartphone. Daarvoor moet je bij een ander product zijn. Volgens de Zwitserse fabrikant is er bij de e-strap vooral veel aandacht besteed aan de slaapmonitoring.

Apps

In overzichtelijke apps voor iOS en Android vallen zowel de bewegingsprestaties als de kwaliteit en de duur van de slaap bij te houden. Voor het bijhouden van de slaapkwaliteit en -duur hoef je het horloge niet om te houden, hoewel dat wel kan. Je kunt de e-strap echter ook gewoon onder je kussen leggen. Het horlogebandje zoekt zelf uit wanneer het de beste tijd is om wakker te worden.

Cloudservice

Een cloudservice wordt meegeleverd voor opslag van de data die de e-strap vastlegt. Raak je het bandje kwijt, dan is er dus aan gegevens niets verloren. Alle gegevens worden automatisch dertig dagen opgeslagen in de cloud.

Waterdicht

Het bandje is waterdicht tot 3 atmosfeer, wat neerkomt op een waterdruk die op dertig meter diepte heerst.