lingsite Ebay heeft wat cijfers losgelaten over Black Friday, de grote jaarlijkse uitverkoop in Amerika. Interessant is dat horloges het snelst liepen van alle producten, met de Apple Watch voorop. Elke dertien seconden werd er een verkocht.

Apple Watch

Afgelopen vrijdag gingen er dus ontzettend veel Apple Watches de deur uit. Maar ook andere wearables waren erg in trek. De Fitbit zat niet ver achter de Apple Watch: elke vijftien seconden werd er eentje verkocht. Horloges in het algemeen gingen elke drie seconden de deur uit, alleen al in Amerika.

Pokémon

De meeste items werden via een mobiel apparaat, zoals een smartphone of een tablet aangeschaft bij Ebay. Na de horloges waren Pokémon-items het populairst op de e-commerce site. Dat varieerde van Pokémonkaarten en spellen tot poppetjes en pluche beesten.

Wearables

Dat horloges en wearables het hardst liepen, is een omkeer. Vorig jaar kwamen in de top vijf van meestverkochte producten op Black Friday geen wearables voor. De klanten gingen toen voor producten als externe harde schijven, een abonnement op Xbox Live, een notebook, de Apple iPhone 6S en wat PlayStation-spellen.

Cyber Monday

Na Black Friday volgt altijd Cyber Monday. Voor de verkoop van de restanten van Black Friday. Vorig jaar kwam daar wel in de top vijf een wearable voor: de Fitbit Flex, en wel een refurbished exemplaar. Wat er deze maandag op Ebay het meest zal worden verkocht, zal waarschijnlijk dinsdag of woensdag wel bekend worden gemaakt.