Mary Lou Jepsen, een ingenieur bij vr-headsetmaker Oculus, wil met haar eigen startup een wearable en betaalbare MRI-scanner gaan maken. Met haar bedrijf, Open Waters, wil Jepsen doktoren helpen met het detecteren van kanker, hartproblemen, Parkinson's en Alzheimer's.

Oculus-ingenieur wil wearable MRI-scanner maken

Een ingenieur bij Oculus, verantwoordelijk voor de virtual reality-bril Oculus Rift, wil gaming headsets gaan inruilen voor wearables die het brein in kaart kunnen brengen. Mary Lou Jepsens nieuwe startup, genaamd Open Water, wil doktoren helpen met het detecteren van kanker, hartproblemen, Parkinson's en Alzheimer's met hi-res, betaalbare en draagbare MRI-scanners. Ook wil het bedrijf gaan onderzoeken hoe wearables de gedachten van een persoon kunnen lezen en analyseren. Jepsen heeft eerder gewerkt bij Google X, Intel en MIT Media Lab.

[irp]

Dit idee heeft Jepsen al tien jaar geleden bedacht. Waarom ze geïnteresseerd is in het brein, is voor haar simpel: ze heeft een hersentumor overleeft en slikt, twintig jaar later, nog steeds medicijnen. Met haar wearable MRI-scanner wil ze doktoren in staat stellen sneller zulke problemen te achterhalen, zodat het wellicht de schade kan beperken. Verder zijn de details omtrent het project nogal schaars. In de toekomst, zo geeft Jepsen aan, wil Open Water ook wearables gaan maken die ons in staat stelt met dieren te communiceren. Iets om in de gaten te houden.