Apple heeft dinsdag de eerste software-update voor de Apple Watch vrijgegeven, die onder meer de Nederlandse taal toevoegt. Verder staat deze update voornamelijk in het teken van bugfixes en prestatieverbeteringen.

Apple Watch krijgt eerste software-update

Apple heeft dinsdagavond Nederlandse tijd de eerste software-update voor de Apple Watch vrijgegeven. De update zorgt ervoor dat het versienummer van het Watch OS, het besturingssysteem van de Apple Watch, naar 1.01 gaat en brengt voornamelijk bugfixes en prestatieverbeteringen met zich mee. Het bedrijf uit Cupertino geeft aan dat er verder aanpassingen zijn gedaan aan de digitale spraakassistent Siri, de toegankelijkheid van de Apple Watch en de manier waarop er met third-party apps wordt omgegaan - die werken nogal langzaam.

Daarnaast heeft Apple voor een aantal nieuwe features gezorgd op het gebied van health en fitness. Zo is het slimme horloge nu in staat beter te meten wat je doet terwijl je staat en kun je eindelijk zaken als indoorfietsen en -roeien gaan bijhouden op het apparaat. Ook toont de app aan hoeveel calorieën je hebt verbrand tijdens die activiteiten. Ook moet er nu betrouwbare informatie weergeven worden als het gaat om tempo en afgelegde afstand wanneer je een stukje gelopen of gerend hebt. En is er de Nederlandse taal toegevoegd.

Ben je al in het bezit van de Apple Watch? Dan kun je hem nu updaten door de companion app op je iPhone te openen. Vanaf daar dien je naar de General-tab te gaan en vervolgens tap je op 'software update'. Je dient wel het horloge te hebben bevestigd aan z'n oplaadkabel, zodat-ie niet kan uitvallen tijdens de update. Ook moet je je iPhone bij de hand houden, zodat de update niet mis kan gaan tijdens het proces. Wanneer de Apple Watch in Nederland verschijnt, heeft Apple nog niet bekendgemaakt. De maand juni is de meest accurate release window.