De eerste apps met Apple Watch-ondersteuning zijn nu beschikbaar in de App Store, als voorbereiding op de naderende lancering van de Apple Watch, op 24 april.

Apple Watch-ondersteuning

De Apple Watch ligt over een maandje al in de winkel, de smartwatch van Apple waarop veel fans aan het wachten zijn. Maar voordat de Apple Watch 24 april verkrijgbaar is, moeten een hoop apps nog geupdatet worden om ondersteuning voor het slimme horloge toe te voegen. Je hebt tenslotte niks aan een smartwatch zonder werkende apps. Vanavond zijn de eerste apps met Apple Watch-ondersteuning in de Apple store verschenen, wat erop wijst dat Apple begonnen is met het goedkeuren van Apple Watch-apps.

Onder andere Dark Sky en Evernote laten middels de update-notities weten ondersteuning te hebben toegevoegd voor de smartwatch van Apple.  Je kan de komende dagen dus een hoop updates verwachten voor de meeste grote apps, want niemand wilt achterblijven.

De meeste ontwikkelaars zullen de update al klaar hebben staan, want ze konden al sinds vorig jaar aan de slag met Apple Watch-ondersteuning, aan de hand van de iOS 8.2-beta. Alleen iPhones met iOS 8.2 kunnen straks samenwerken met de Apple Watch. De grootste ontwikkelaars hebben ook daadwerkelijk hun apps kunnen testen op een Apple Watch. Apple heeft namelijk een klein groepje ontwikkelaars uitgenodigd in Londen en Cupertino om hun apps alvast te testen op het horloge.

De Apple Watch is vanaf 24 april te koop in verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten en Engeland. Wanneer de Apple Watch ook in Nederland te koop is, is nog niet bekend. Heb je geen geduld? Dan kan je middels Augmented reality alvast uitproberen hoe de Apple Watch je gaat staan.