Eindelijk hebben we de eerste beelden mogen zien van de augmentedrealitybril Magic Leap. Vandaag heeft het door Google gesteunde bedrijf de eerste beelden vrijgegeven van de Magic Leap One Creator Edition.

De grote kracht van de Magic Leap One zit hem in een technologie dat het bedrijf Digital Lightfield heeft genoemd. Deze technologie zorgt ervoor dat digitaal licht in verschillende dieptes getoond kan worden, waardoor de digitale objecten naadloos in de echte wereld getoond kunnen worden. Volgens Magic Leap is het straks nagenoeg niet te zien of een object digitaal is of in de echte wereld bestaat.

De beelden laten zien dat de Magic Leap One-bril vele malen kleiner is dan bijvoorbeeld de Microsoft HoloLens. Het lijkt eerder op een zonnebril met de twee aparte camera's. De beelden komen nauw overeen met de patentaanvraag van Magic Leap. De bril is te bedienen met stembediening, hoofd- en handgebaren en met de ogen. Ook zijn er beelden van een externe controller vrijgegeven.

magic leap one 2

Magic Leap One heeft externe computer genaamd Lightpack en externe controller

Het geheel wordt aangestuurd door een kleine externe computer met de naam Lightpack, die net zo krachtig zou moeten zijn als een sterke game-pc. Het Lightpack kun je vastpinnen op bijvoorbeeld een riem. Ook in de augmentedrealitybril zelf zou een computer zitten. Deze beschikt over lagere specificaties, maar zou beschikken over een zelflerend systeem. De bril heeft vier ingebouwde microfoons en zes externe camera's. Speakers zijn tevens ingebouwd.

Sinds de oprichting in 2010 heeft niemand de Magic Leap, buiten het bedrijf om, in werking gezien. Het bedrijf heeft gigantische bedragen binnen gehaald om het project te financieren, maar buiten een enkele video en vele beloftes hebben we nog niet veel van de augmentedrealityheadset kunnen zien. Een SDK (Software Development Kit) komt begin 2018 uit. De bril zelf zou later in 2018 op de markt gebracht worden. Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief op de website van Magic Leap om op de hoogte te worden gehouden van ontwikkelingen met betrekking tot de augmentedrealityheadset.