Wie een Motorola Moto 360 van de eerste generatie heeft, kan de update naar Android Wear 2.0 uit zijn wensenlijstje schrappen. Die update zal niet komen.

Dat heeft Motorola bekendgemaakt via een tweet. De fabrikant heeft niet uitgelegd waarom dit horloge niet van de belangrijke update wordt voorzien.

Moto 360 Sport wel?

Ook zaait Motorola verwarring over andere versies van het horloge. In reacties op de tweet vraag iemand of de Moto 360 Sport de update wel krijgt. Motorola antwoordt dat dit nog niet zeker is. Evenmin is zeker dat de eerste Moto 360 nog wordt ondersteund met andere updates, met name om de veiligheid van de wearable te verbeteren.

LG G Watch

Motorola is overigens niet de enige die zijn eerste generatie Android Wear-smartwatches niet van deze update voorziet. LG heeft eerder via hetzelfde medium bekendgemaakt dat de allereerste, vierkante smartwatch van deze fabrikant, de LG G Watch, ook geen Android 2.0 zal krijgen. Of enige andere update, als we de tweet van LG goed interpreteren.

Android Wear 2.0

Beide horloges, Moto 360 eerste generatie en de LG G Watch, zijn amper twee jaar oud. Android Wear 2.0 wordt verwacht in de herfst. Wil je van de nieuwe functies van dit besturingssysteem kunnen genieten, zoalas een vernieuwd toetsenbord om berichtjes op te maken, dan moet je als eigenaar van een van deze smartwatches dus een nieuwe smartwatch kopen.

Samsung Gear Live en ZenWatch?

Wat met andere 'oudere'  Android Wear-smartwatches gebeurt op update-gebied, is nog niet zeker. Samsung heeft nog niets laten horen over de Gear Live, Asus evenmin over de eerste ZenWatch. Het lijkt niet onwaarschijnlijk dat ook deze horloges hetzelfde lot treft.