Apple organiseert op 12 september een nieuw evenement. Niet alleen onthult de firma dan de iPhone XS, ook wordt er een nieuwe smartwatch gepresenteerd: de Apple Watch Series 4. Daarvan lijkt vandaag een foto gelekt te zijn.

De Apple Watch Series 4

De site 9to5Mac wist de hand te leggen op wat lijkt op de nieuwe Apple Watch. De grootste verandering in het design ligt ogenschijnlijk in het edge-to-edge display. Apple zou dat scherm zo groot mogelijk gemaakt hebben, zodat er ook flink wat van de voorkant van het apparaat gebruikt kan worden.

Doordat het scherm iets groter is, kan er ook meer informatie weergegeven worden op het scherm. Zo zien we op de foto hieronder maar liefst acht zaken rond de tijd staan. Dat betekent dat Apple voor een informatief geheel gaat. Opvallend aan het ontwerp is overigens ook een klein gaatje naast de knop op de zijkant en naast de kroon. Dat zou mogelijk een microfoon kunnen zijn.
 

 
Volgens de geruchten brengt Apple twee varianten van de Series 4 uit. De nieuwe smartwatch schijnt een 1,57-inch of een 1,78-inch display te krijgen. Dat zit in een behuizing verwerkt die even groot blijft als voorgaande modellen. Mede daardoor zou het horlogebandje van andere generaties gewoon gebruikt kunnen worden.

Op 12 september vindt de presentatie plaats. Om 19:00 Nederlandse tijd betreeft ceo Tim Cook het podium om de nieuwe producten te presenteren.