Garmin zal naar verwachting binnenkort de Vivoactive 3 onthullen. De site Wareable wist de hand te leggen op de eerste foto’s van het aankomende vernieuwde fitnesshorloge en die laten zien dat er een nieuw ontwerp aan zit te komen. De grootste vernieuwing lijkt het ronde scherm te zijn.

Vivoactive 3: nieuwe richting voor de reeks

De Vivoactive horloges stonden tot nu toe bekend om hun rechthoekige display. Daar komt verandering in met de nieuwste in de fitnesstracker reeks. Garmin lijkt ervoor te kiezen wat design betreft de Fenix-serie te volgen. De Vivoactive 3 zou dan ook dat ronde scherm overnemen en dat ziet er mooi uit.

Over de specificaties weet de site Wareable helaas niks te melden. Naar verluidt zou het horloge veel gelijkenissen tonen met de Fenix-reeks. Dat betekent dat de Vivoactive 3 dus niet alleen de standaardmogelijkheden van een fitnesstracker heeft, maar ook beschikt over de mogelijkheid om berichten te versturen. Op de achterkant zien we overigens ook een optische hartslagmeter, dus die functie zal ook beschikbaar zijn.

Het nieuwe horloge zal vermoedelijk ook weer over dezelfde functies beschikken als voorgaande horloges in de reeks. Dat betekent dat het automatisch herkent welke oefeningen de gebruiker uitvoert (bijvoorbeeld hardlopen, fietsen of zwemmen), en dat deze verbonden kan worden met onder meer Strava en RunKeeper.

Concurrentie

Het nieuwe horloge van Garmin zal waarschijnlijk op korte termijn gepresenteerd worden. Als dat dan eenmaal het geval is, lijkt er fikse concurrentie te zijn voor de Vivoactive: het bedrijf Fitbit lijkt klaar om binnenkort zijn eerste slimme horloge te presenteren.