De Zwitserse horlogefabrikant Swatch heeft aangekondigd dat de eerste smartwatch van het bedrijf in januari in China moet uitkomen. Daarna zal Swatch geleidelijk aan het slimme horloge in andere landen gaan introduceren; over Nederland is nog niets bekend.

Swatch-smartwatch is niet zo slim als je denkt

Swatch heeft laten weten dat de eerste smartwatch van het bedrijf, genaamd de Swatch Bellamy, binnenkort wordt uitgebracht. Verwacht echter geen volledige smartwatch van de Zwitserse horlogefabrikant, aangezien deze horloge zijn voorzien van slechts één onderdeel waardoor het ook echt 'smart' genoemd mag worden en dat is de NFC (near field communication-)chip. Met een NFC-chip aan boord stelt Swatch gebruikers in staat te betalen met het apparaat aan hun pols, net zoals dat bijvoorbeeld met de Apple Watch kan.

Het is tot op heden nog niet duidelijk of Swatch ook andere functies wil toevoegen aan het apparaat, maar het lijkt er echter op dat de fabrikant het simpel wil houden. Daarnaast heeft de horlogemaker laten weten dat de uitrol van Bellamy langzaam zal verlopen. In januari van 2016 zullen de horloges eerst in China verkrijgbaar zijn en dan geleidelijk aan in andere delen van de wereld geïntroduceerd worden, zoals Noord-Amerika en natuurlijk Zwitserland. De prijs van het horloge wordt negentig dollar per stuk.