Ftibit heeft grote plannen op het gebied van wearables. Het bedrijf is al één van de grotere spelers in de markt maar met de recente overname van Pebble wordt er nog meer ingezet op draagbare gadgets. Fitbit wil nu zelfs zo snel mogelijk een appstore openen, wat de komst van een smartwatch zeer waarschijnlijk maakt.

Door de overname van Pebble heeft Fitbit toegang tot een groot expert op het gebied van smartwatches. CEO James Park geeft deze week in een interview met The Verge dan ook aan dat het bedrijf een aantal belangrijke onderdelen van Pebble zal gebruiken om een eigen appstore te openen. Het bedrijf heeft volgens Park veel van de kinken in de kabel" die er zijn voor het opstarten van een appstore overwonnen.

De appwinkel moet een verzamelplaats worden voor allerlei soorten apps. Niet alleen apps voor sport en fitness, maar ook agenda-apps, notitie-apps en weer-apps bijvoorbeeld. In de appstore van Pebble zijn inmiddels 14.000 apps te vinden en Park voorziet dat de appwinkel van Fitbit binnen niet al te lange tijd over eenzelfde aantal apps beschikt.

Maar, het opvallende is dat Fitbit momenteel geen wearable heeft die op software draait die geschikt is voor apps. Geen enkele van de Fitbit-apparaten kan dus apps van derden draaien. Dit doet ons vermoeden dat het bedrijf binnen niet al te lange tijd komt met een eigen smartwatch, gebaseerd op de software van Pebble en die niet meer alleen gefocust is op sport.

Lees ook onze review van de Fitbit Alta fitnesstracker.