Apple heeft maandagavond een nieuwe versie van het watchOS beschikbaar gesteld. Iedereen met de smartwatch kan nu watchOS 3.2.2 downloaden. De update introduceert helaas geen nieuwe functies, maar zorgt wel voor prestatieverbeteringen en bugoplossingen.

Download watchOS 3.2.2 voor Apple Watch

Apple heeft laten weten dat iedereen met een Apple Watch vanaf heden de nieuwste versie van het watchOS kan downloaden. Het gaat hier om watchOS 3.2.2, die helaas geen nieuwe functies met zich meebrengt. Wel krijgen we te maken met bugoplossingen en prestatieverbeteringen, waardoor het apparaat en de software over het algemeen beter en soepeler moeten draaien. Tijdens de WWDC, een evenement van Apple dat op 5 juni van start gaat, verwachten we meer nieuwe functies voor de smartwatch van het bedrijf.

Voordat je kunt beginnen met updaten, dien je ervoor te zorgen dat je iPhone met een wifi-netwerk verbonden is. Ook moet de Apple Watch opgeladen worden tijdens het updaten. Je dient tenminste vijftig procent energie over te hebben voordat je het updateproces start. Daarnaast dient je iPhone de nieuwste versie van iOS te hebben (klik daarvoor hier). Heb je dat gedaan, dan kun je vanuit de applicatie op de smartphone het updateproces starten. Wil je meer lezen over de nieuwe Apple Watch Series 2? Klik dan hier.