tsen op een hometrainer: niet de meest favoriete bezigheid van mensen die wat kilo's kwijt willen raken. Met VirZOOM wordt het leuk. Met deze speciale hometrainer kun je met een virtual realitybril op je neus doen alsof je een vliegtuig aantrapt.

Beweegbaar stuur

Er zijn al aardig wat spelletjes beschikbaar voor de VirZOOM. De fiets heeft een beweegbaar stuur en daardoor kun je in het spel om obstakels heen sturen. Je kunt doen alsof je een wielerwedstrijd rijdt, maar ook alsof je een vliegtuig bestuurt of een ander voertuig. Het enige wat je hoeft te doen om het steeds veranderende virtuele landschap rondom je te zien, is blijven trappen.

Hometrainer

VirZOOM is alleen maar de hometrainer. De fiets is voorzien van slimme elektronica die aansluit op een VR-bril die je zelf moet kopen. Momenteel kan de fiets worden aangesloten op een Oculus Rift, HTC Vive of een PlayStation VR.virzoom-b

VR-bril los bij kopen

Dit betekent wel dat de fiets, die 400 dollar kost, met meer investeringen gepaard moet gaan. Niet alleen moet er dus een vrij dure high-end VR-bril bij worden gekocht, ook moet die nog eens op een zware game-pc worden aangesloten, en die zijn ook niet goedkoop. Er zijn dus drie zaken nodig om met je hometrainer te kunnen vliegen: de VirZOOM fiets, een VR-bril en een zware pc.

De VirZOOM lijkt dan ook vooral bestemd te zijn voor mensen die al een Oculus of Vive en bijbehorende pc of gameconsole in huis hebben. De fiets is dan te zien als een gezonde variant van een speelstuurtje, of een racestoel met autobedieningselementen.

De VirZOOM wordt vooralsnog alleen in Amerika verkocht. Hieronder is een filmpje te zien over het product.