De Elephone W2 is een nieuwe smartwatch met een analoge wijzerplaat. Wat deze wearable precies voor slimme functies heeft, blijft nog gissen, want Elephone heeft hier nog niets over losgelaten.

Fitnesstracker verpakt als horloge

Op basis van het plaatje dat Elephone heeft gezet, kan hier wel het een en ander over worden geconcludeerd. Het gaat waarschijnlijk niet om een echte smartwatch, maar om een fitnesstracker in de gedaante van een gewoon horloge. Dat er functies in zitten die sportieve prestaties monitoren, blijkt uit de schaal die in puntjes op de wijzerplaat wordt weergegeven, van nul naar honderd. Waarschijnlijk om aan te geven hoe ver je bent met een van tevoren ingestelde sportieve prestatie, zoals bijvoorbeeld tienduizend stappen per dag.

Slimme functies in smartphone-app

We kunnen veilig aannemen dat de slimme functies vooral in een begeleidende app zitten die zich in een verbonden smartphone bevindt. De Elephone W2 zal waarschijnlijk een hartslagmonitor hebben, fitnesstracker, slaapmonitor en alarmmogelijheden, plus waarschijnlijk een manier om notificaties van de smartphone naar deze wearable over te brengen.

Prijs onbekend

Over de kosten en verkrijgbaarheid van de Elephone W2 is nog net zo weinig bekend als over de slimme functies van deze smartwatch. Elephone is in Nederland nog een vrij onbekend merk, maar het timmert aan de weg vanuit het hoofdkantoor in Hong Kong en er worden steeds meer vestigingen in andere landen geopend.