Fossil heeft op horlogebeurs Baselworld een groot aantal nieuwe smartwatches gepresenteerd, waaronder de Emporio Armani Connected. Dit is een horloge met Android Wear 2.0.

Geen hybride

Dit horloge is afwijkend van eerdere Emporio Armani-smartwatches, die allemaal in de categorie 'hybride' vallen. Dat betekent dat ze in alle opzichten een gewoon horloge zijn, met echte wijzers, zonder touchscreen, maar wel met enkele slimme functies. Het horloge is te vergelijken met de Skagen Connected van dezelfde fabrikant (review).

Android Wear 2.0

Dat wil niet zeggen dat Fossil afscheid neemt van de hybride Emporio Armani's; die komen in het najaar eveneens op de markt. De Emporio Armani Connected is echter een traditionele smartwatch met een aanraakscherm en Android Wear 2.0 als besturingssysteem.

Drie knoppen

Aan het plaatje van de Emporio Armani Connected te zien, lijkt het erg op andere horloges uit die serie. Uit de rechterkant van de smartwatch steken drie knoppen, waaronder eentje met een profiel, zoals bij gewone horloges. Dat heeft de Fossil Q Marshal (review) ook. Je kunt die knop echter niet ronddraaien, alleen maar indrukken.

Amoled-scherm

Het horloge loopt volgens Fossil op een Snapdragon Wear 2100-processor. Het scherm is volgens Fossil een Amoled-exemplaar met een 'hoge resolutie'. Het horloge zou naast Android Wear ook toegerust zijn met micro-apps, die het merk Emporio Armani dragen. Die micro-apps worden gelijktijdig op de markt gebracht met de horloges zelf, in september dit jaar. Fossil belooft alvast dat de horloge-apps 'unieke functies' naar de smartwatch brengen.