De Emvio smartwatch wil je leven verbeteren door te vertellen wanneer je gestrest bent. De Canadese Kickstarter is afgelopen week begonnen.

Emvio

Smartwatches lijken met de dag slimmer te worden, met nieuwe en soms onnodige functies waarvan je denkt: "Kan ik dat niet net zo goed op mijn mobiel doen?" Gelukkig ziet niet elke fabrikant de smartwatch als een opzichzelfstaande computer, zoals Emvio, een nieuwe smartwatch die van de week op Kickstarter verscheen. De Emvio heeft maar één doel: In de gaten houden wanneer je gestrest bent.

Hartslag

Het enige wat de Emvio dan ook doet is het monitoren van je hartslag, en vooral de variaties daarin. De smartwatch laat je het grootste gedeelte van je dag gewoon met rust, totdat je gestrest begint te raken, dan krijg je namelijk een melding. De data die de Emvio meet wordt verstuurd naar een app, waarin je in de gaten kunt houden op welke momenten van de dag je het meest gestrest bent. De slimme app kan je vertellen welke gebeurtenissen funest zijn voor je rust, zodat je daar rekening mee kan houden in de toekomst.

Doelen

Maar is dat genoeg voor een smartwatch? De makers van de Emvio denken van wel, en hebben vertrouwen in hun Kickstarter. Ze beseffen dat hun smartwatch veel minder kan dan bijvoorbeeld de Apple Watch, maar ze zijn ook helemaal niet van plan met Apple's horloge te concurreren. De Emvio is vooral een mooi horloge, dat je op de lange termijn kan helpen om je stress te beperken. Voor de mensen die iets meer willen dan dat kan de Emvio gelukkig ook als een activity tracker werken, vergelijkbaar met de FitBit. De Emvio is als de Kickstarter slaagt verkrijgbaar in twee formaten; "Romeo" en "Juliet". Ze gaan 206 Canadese dollars per stuk kosten (ongeveer 150 euro). Als de Kickstarter 375,000 dollars weet op te halen komt er ook een "Elite"-variant, met een metalen klokwerk en een metalen finish. Op het moment van schrijven is de Kickstarter nog niet eens op tien procent van het uiteindelijke minimale doel, dus het is maar de vraag of je er binnenkort ook echt één kan gaan kopen.