Volgens interne bronnen bij Samsung werkt de techgigant momenteel niet aan één of twee, maar drie varianten van de Samsung Gear A. Intern wordt er gesproken over de Orbis S1, Orbis S2 en Orbis Classic - Project Orbis is de projectnaam van de aankomende smartwatch.

Gerucht: drie versies voor de Samsung Gear A

We wachten nu al geruime tijd op de eerste circulaire smartwatch van Samsung, met de projectnaam Project Orbis, waar we al maanden geruchten over horen. Wanneer Samsung de smartwatch uiteindelijk uitbrengt, dan zullen we hem kennen onder de naam Samsung Gear A. Het slimme horloge zal niet op Android draaien, maar op Tizen. De verwachting is dat Samsung de smartwatch tijdens het eigen evenement zal aankondigen op 13 augustus of tijdens de IFA-beurs in Berlijn, die begin september plaatsvindt.

Wat we echter nog niet wisten is dat Samsung mogelijk werkt aan drie verschillende versies van de smartwatch: SM-R720, SM-R730 en SM-R732. Intern hebben de versies de volgende projectnamen gekregen: de Orbis S1, Orbis S2 en Orbis Classic. En aangezien Project Orbis de projectnaam van de Gear A is, is het niet gek om te bedenken dat we dus inderdaad drie versies van het slimme horloge zullen krijgen. Mogelijk wil Samsung meerdere segmenten van de markt aanspreken met één product, zoals Apple doet met de Apple Watch.

De Gear A zou een Exynos 3472 dualcore-processor, geklokt op 1.2 GHz, onder de motorkap krijgen, evenals 768MB aan werkgeheugen. Tevens zou de smartwatch worden voorzien van een Mali-400 MP4-gpu, geklokt op 450 MHz, gaan krijgen, 4GB aan intern geheugen en een batterij met een vermogen van 250 mAh. Orbis krijgt daarnaast ook waarschijnlijk Bluetooth 4.1, zodat je de watch aan smartphones en tablets kunt koppelen, maar er zal ook een WiFi only-variant komen. Onduidelijk is of de specs per versie gaan verschillen.