De HTC Vive is een mooie virtual reality-bril, met één groot nadeel: de draden die uit de bril komen. Maar aan een oplossing wordt gewerkt. Valve werkt namelijk samen met een ander bedrijf aan een speciale wifi-dongle, die de headset zo goed als draadloos moet gaan maken.

Draadloze HTC Vive - binnenkort meer info

De HTC Vive wordt gezien als de beste virtual reality-bril van dit moment, maar beschikt wel over een gigantisch nadeel: de draden die de headset aan de pc verbinden. Die draden zorgen voor een stabiele verbinding tussen de headset en de pc, maar kunnen spelers ook laten struikelen wanneer de game of app verwacht dat de drager rond gaat lopen. En dat levert natuurlijk gevaarlijke situaties op. Nu werkt Valve samen met het bedrijf Quark VR aan een oplossing: een speciale wifi-dongle die de verbinding zo goed als draadloos maakt.

We zeggen bewust 'zo goed als', aangezien die wifi-dongle ook een draad heeft. Je koppelt de dongle namelijk aan de juiste aansluitingen van de bril en kan hem vervolgens in de zak steken. Maar dan zit die bril dus niet meer vast aan je pc en dat levert al een stuk mee vrijheid op. Momenteel wordt er nog gewerkt aan een prototype. Quark VR heeft aangegeven dat er binnenkort een presentatie kan worden gegeven van de technologie, omdat een doorbraak aanstaande is. Wifi is natuurlijk leuk, maar kan ook voor vertraging op de lijn zorgen.

Virtual reality kan een enorme last zijn voor de wifi-verbinding. En wanneer er vertraging ontstaat tussen de bril en de pc, dan kan dat niet alleen voor ergernis, maar ook voor misselijkheid zorgen. En dat is wat je altijd moet zien te voorkomen als virtual reality-apparaatmaker.