Essential, een bedrijf van Android-oprichter Andy Rubin, heeft een patent voor een augmentedrealitybril in handen. De bril heeft wat weg van Google Glasses, heeft een ingebouwde camera en werkt met reguliere brilglazen. Of het een echt product wordt is niet bekend.

Augmentedrealitybril van Essential

Essential is het bedrijf van Andy Rubin, de man die ooit het bedrijf achter Android heeft opgericht. In de afgelopen dagen heeft Essential een aantal producten aangekondigd: een grote smartphone, een slimme speaker en een nieuw besturingssysteem. Maar achter de schermen wordt er mogelijk ook gewerkt aan een augmentedrealitybril. Aan boord zit onder meer een camera waarmee foto's gemaakt kunnen worden op ooghoogte. Ook kan er video mee worden opgenomen. Dit zou vergelijkbaar zijn met de Snapchat Spectacles.

Desondanks zou deze augmentedrealitybril toch iets meer weg hebben van Google Glass. De bril kan namelijk een laag digitale informatie over de echte wereld heen leggen. Ook zouden de ogen van de gebruiker gevolgd kunnen worden, waar nieuwe toepassingen mee gemaakt kunnen worden. Verder zou deze bril gebruikt kunnen worden met reguliere brilglazen en zonnebrilglazen. Het is nu nog niet duidelijk of deze bril met augmented reality daadwerkelijk een product gaat worden, aangezien we hier slechts met een patent te maken hebben.