Evernote heeft bekendgemaakt een Evernote-applicatie te willen lanceren voor de Apple Watch. De app moet een verlengstuk worden van de applicatie die je nu al kunt downloaden op je iPhone of iPad.

Apple Watch krijgt een Evernote-app

Evernote heeft aangekondigd dat het een applicatie voor de Apple Watch gaat uitbrengen. Maar het wordt geen vervangende app, aangezien ze bij het bedrijf niet geloven in precies dezelfde app op andersoortige platformen uitbrengen - en dat is maar goed ook, want wat is anders de meerwaarde van zo'n smartwatch? In plaats daarvan wil Evernote de Watch-app de iPhone-app aanvullen. Het moet in feite een verlengstuk worden van de beschikbare applicatie; een app die je niet nodig hebt, maar wel verdomd handig kan zijn.

En dat werkt als volgt. Volgens Evernote werken beide applicaties straks beautifully met elkaar. Je kunt nieuwe notities dicteren, zoekopdrachten uitvoeren en recente content bekijken op je pols, wanneer jij denkt dat het nodig is. Daarnaast kun je reminders instellen en lijstjes bekijken en afvinken, zonder dat je daarvoor straks je iPhone uit je broekzak hoeft te halen. Bovendien kun je een notitie beginnen te lezen op je Apple Watch en die activiteit voortzetten op je iPhone, mocht dat gemakkelijker uitkomen (wij denken van wel).

Eerder vanavond kondigde Apple de de Apple Watch aan. De Apple Watch is een smartwatch van Apple, die je kunt koppelen aan je iPhone. Het onlangs vrijgegeven iOS 8.2 bereidt je iPhone alvast voor op de lancering van het slimme horloge, wanneer die eind april in een aantal landen, waaronder Duitsland en Groot-Brittannië, uitkomt. Nee, niet in Nederland. De Apple Watch kost je straks waarschijnlijk 349 euro voor de kleine versie (38mm), terwijl de grote variant 399 euro kost (42mm). Onduidelijk is wanneer de Watch naar Nederland komt.