De eerste smartwatches die verschenen werden zo vol mogelijk gestopt met allerlei slimme features maar de laatste tijd zien we steeds meer smartwatches met één of twee slimme features. Neem bijvoorbeeld de Calendar Watch, een slim horloge dat puur in het teken staat van je afspraken.

De Calendar Watch heeft een statisch display dat altijd de tijd toont maar segmenten van de wijzerplaat zijn geblokkeerd (donker gemaakt) zodat je kunt zien wanneer je een afspraak hebt. Het horloge kan gesynchroniseerd worden met diverse populaire agendadiensten, waaronder die van Apple, Google, Microsoft, Facebook en Yahoo. De bijbehorende app zorgt ervoor dat de ingeplande afspraken van de betreffende dag op de wijzerplaat van je horloge verschijnen.

Calendar-Watch-1

De batterij van de Calendar Watch zou volgens de makers ongeveer drie weken op een volle lading mee moeten gaan. Het display staat dus altijd aan en toont je de afspraken voor de komende 12 uur. Er is ook een 'fixed' modus waarin je zelf de tijdspanne voor de afspraken aangeeft. 48 uur van te voren wordt het horloge gesynchroniseerd zodat je altijd je afspraken kunt zien, ook als je je telefoon even niet bij hebt of deze uitstaat. Je kunt via het horloge geen afspraken aanpassen, toevoegen of verwijderen. Er zijn dan ook geen knoppen op de smartwatch te vinden.

Calendar-Watch

De smartwatch vandaag de dag is vaak een gadget die alles tegelijk wil doen en daardoor wellicht geen focus heeft. Door te focussen op één belangrijke feature denken de makers van de Calendar Watch je een echte toegevoegde waarde te bieden, zonder weg te stappen van het traditionele horloge. De smartwatch is momenteel op Kickstarter te vinden en daar kun je zelf bijdragen aan het project door minimaal 160 euro in te leggen. De uiteindelijke verkoopprijs, mocht het horloge in productie gaan, bedraagt 350 euro. De levering wordt in september van dit jaar verwacht.