Wanneer je straks extra garantie op je Apple Watch wil hebben, dan zul je mogelijk diep in de buidel moeten tasten voor de duurste variant. De Noord-Amerikaanse prijzen kunnen zelfs oplopen tot 999 dollar.

Meer garantie voor je Apple Watch

Apple biedt een extra garantiepakket aan in de vorm van AppleCare+, waar je als consument een bepaald bedrag voor betaalt waarmee je ervoor zorgt dat je slimme horloge extra (lang) beschermd is, na de standaard garantieperiode. Tot op heden was nog niet bekend hoe duur de verschillende pakketten zouden kosten, maar daar is dit weekend mogelijk verandering in gekomen. Het schijnt namelijk dat elke versie van de Apple Watch zijn eigen garantiepakket krijgt, met elk zijn eigen prijs. En die kan hoog oplopen.

Volgens gelekte afbeeldingen, die afkomstig zouden zijn vanuit Apple, betaal je straks voor het AppleCare+-pakket van de Apple Watch Sport, de goedkoopste Apple Watch die 399 euro kost, 59 dollar. Wil je de roestvrijstalen versie hebben en daar extra garantie bij aanschaffen, dan kost je dat straks een additionele 79 dollar. Ga je echter all-in en koop je die felbegeerde Apple Watch Edition, à vijftienduizend dollar, dan mag je nog eens 999 dollar voor het garantiepakket betalen. Het is niet duidelijk of je bandkeuze de kosten veranderen.

In Noord-Amerika is het zo dat de twee goedkopere Apple Watch-edities één jaar plus negentig dagen standaard garantie hebben; de Apple Watch Edition krijgt twee jaar garantie. AppleCare+ voegt daar nog aan jaar garantie aan toe. Hoe dit straks in Europa zal werken, is nog niet bekend. In Europa krijgen consumenten op gekochte elektronicaproducten standaard twee jaar garantie, dus hier zullen de verhouding wellicht iets anders liggen. Wil je een Apple Watch vooruit bestellen? Dan kun je daar hier meer over lezen.