Oculus heeft bekendgemaakt dat fabrikanten straks computers zullen uitbrengen die geschikt zijn voor gebruik met de Oculus Rift-wearable. Eerder maakte het bedrijf al bekend wat de minimale specs moeten zijn voor een pc die de bril wil ondersteunen.

Pc-fabrikanten maken Oculus-computers

De Oculus Rift-wearable, een virtual reality-bril, verschijnt in de eerste helft van 2016 op de markt en heeft een behoorlijk sterke pc nodig om goed te kunnen functioneren, kon je al eerder in dit bericht lezen. Mocht je die specs nou niet huisvesten, ben je in de markt voor een nieuw pc en ben je nieuwsgierig naar de Oculus Rift, dan is het misschien fijn om te weten dat pc-fabrikanten computers op de markt gaan brengen die 'Oculus Ready' zijn: deze computers zijn dan in staat om volledig samen te werken met de virtual reality-bril.

De eerste fabrikanten die een dergelijke pc op de markt brengen - waarschijnlijk nog voor een prijs onder de duizend euro - zijn Dell, Alienware en Asus. Maar aangezien Alienware onderdeel is van Dell, hebben we voorlopig nog maar te maken met twee individuele computermakers. De verwachting is dat we in de toekomst nog meer pc-bouwers zullen zien die een dergelijke pc in de markt zetten. Of ze daar goed aan doen, is nog niet te zeggen. De markt voor virtual reality zoals het nu is, moet eigenlijk nog opgezet worden.