Oculus VR-contentbaas Jason Rubin laat weten dat het interne team achter de Oculus Story Studio is opgedoekt. Deze afdeling werkte aan niet-interactieve 360-graden-video's en -ervaringen voor de Oculus Rift en de Samsung Gear VR.

Team achter Oculus Story Studio opgedoekt

Het interne team van de Oculus Story Studio is opgedoekt, maakt Oculus VR-contentbaas Jason Rubin bekend. Deze afdeling werkte aan niet-interactieve 360-graden-video's en -ervaringen voor de Oculus Rift en de Samsung Gear VR. Facebook en Oculus zullen voortaan externe partijen opzoeken voor het ontwikkelen van dergelijke partijen. Dat staat te lezen in de blog van Rubin.
Now that a large community of filmmakers and developers are committed to the narrative VR art form, we’re going to focus on funding and supporting their content. This helps us turn our internal research, development, and attention towards exciting but unsolved problems in AR and VR hardware and software.

Ook zijn beide partijen nog steeds voornemens te investeren in ar- en vr-projecten, ook al zullen ze er zelf dus niet meer aan deelnemen. Ook zal er nog steeds geld geïnvesteerd worden in games voor beide platformen. Zo heeft Oculus vorig jaar zo'n 250 miljoen dollar gegeven aan verschillende ontwikkelaars van vr-content. In de komende periode zal het bedrijf 50 miljoen dollar gaan investeren in content die niet interactief is.