Facebook heeft een update uitgebracht voor de Spaces-applicatie voor Oculus Rift, waardoor virtuele ervaringen nu live te streamen zijn. Vrienden binnen je netwerk kunnen meekijken met wat je doet en daarop reageren alsof het een normale livestream is.

Livestreamen vanuit virtual reality op Facebook

Facebook heeft een livestreamingfunctie toegevoegd aan de virtualrealityapplicatie Spaces. Vanaf vandaag kunnen gebruikers een camera in VR plaatsen en een tweedimensionale feed uitzenden via het sociale netwerk. De mensen die geen VR-bril hebben, kunnen op deze manier toch meekijken. Ook kunnen ze reageren met emoticons en reacties achterlaten, zoals dat gebeurt bij de normale video's die live worden uitgezonden. Die reacties en emoticons krijgt de streamer te zien; voor diegene zweven die dingen rond in het virtuele landschap.

Spaces is een virtuele omgeving die alleen via de Oculus Rift te bezoeken is. Eerder dit jaar werd de applicatie gelanceerd. Het platform biedt een aantal dingen aan die uniek zijn. Zo kunnen mensen elkaar in virtual reality ontmoeten, ongeacht de locaties, en in een (live) video lijkt het dan net alsof de personen bij elkaar zijn; ze kunnen samen in beeld verschijnen. Ook kunnen er objecten en comments worden versleept en de omgeving kan ook nog worden aangepast. Momenteel is Spaces exclusief verkrijgbaar voor de Oculus Rift van Facebook.