Facebook heeft zijn eerste, echte virtualrealityapplicatie gelanceerd in de vorm van Facebook Spaces (nu nog in bèta). Met de app kun je rondhangen met je vrienden en je tijdlijn vol leuke herinneringen bekijken.

Dit is Facebook Spaces

Facebook heeft dan eindelijk zijn eerste, echte app voor virtual reality aangekondigd. De app wordt Facebook Spaces genoemd en stelt gebruikers in staat rond te hangen met hun vrienden in vr, en de tijdlijn vol herinneringen te bekijken. Voordat je kunt beginnen, dien je nog wel een avatar aan te maken. Dat kan door een recente foto te uploaden waar je gezicht goed zichtbaar op is, waarna het systeem er een cartooneske versie van probeert te maken (waarschijnlijk is dit systeem te vergelijken wat Nintendo met de Mii's doet op de Nintendo 3DS).

Uiteraard ben je in staat om het product dat uit het geautomatiseerde proces tevoorschijn komt, aan te passen. Heb je dat gedaan, dan kun je je vrienden uitnodigen en een aantal dingen doen, zoals games spelen, kunstwerken maken, naar muziek luisteren en video's kijken. De bèta van de app is nu beschikbaar voor de Oculus Rift-virtualrealitybril. Wanneer de applicatie uit de bèta wordt gehaald, is op moment van schrijven nog niet bekend. Het is nog niet duidelijk of Facebook Spaces ook naar andere virtualrealitybrillen zal komen.