Er is een patent opgedoken waaruit mogelijk blijkt dat Facebook ondertussen achter de schermen werkt aan een augmentedrealitybril. Wanneer het bedrijf de bril zou lanceren is op moment van schrijven helaas nog niet bekendgemaakt.

Augmentedrealitybril van Facebook

De Oculus-afdeling van moederbedrijf Facebook heeft een patent ingediend voor een apparaat dat lijkt op een augmentedrealitybril. De titel van het patent luidt waveguide display with two-dimensional scanner die in staat is computer generated elements te generen, die over het beeld van de echte wereld geplaatst kunnen worden. De schermen kunnen worden gedragen in een frame van een bril, en zou dan in staat zijn media te presenteren. Met een hoop woorden lijkt het bedrijf hier dus een eigen augmentedrealitybril te omschrijven.

De waveguide-technologie die wordt aangehaald, zorgt ervoor dat een lichtgolf door de lens heengaat. De displays kunnen zowel foto's als video's presenteren, terwijl het geluid door speakers of een koptelefoon wordt gestuurd. De CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, heeft eerder al aangegeven dat zowel augmented als virtual reality de volgende stap voor het bedrijf is, dus het is niet vreemd dat er ondertussen hard wordt gewerkt aan nieuwe producten. Er is niet gereageerd op de verschijning van dit patent.