De applicatie waarmee je wijzerplaten op je Android Wear-smartwatch kunt zetten, Facer, heeft een nieuwe versie gelanceerd: Facer 4.0. Nu krijg je toegang tot wijzerplaten van bekende merken. Ook is er een copyrightsysteem aanwezig binnen de app.

Meer wijzerplaten met Facer 4.0

Mocht je een smartwatch met Android Wear hebben, dan ben je ongetwijfeld bekend met de app Facer. Middels deze app kun je allerlei wijzerplaten gebruiken en maken voor op je slimme horloge. Met Facer 4.0 is het vanaf nu ook mogelijk wijzerplaten van bekende merken te gebruiken, zoals Maurice Lacroix, ArtyA, Snyper, MVMT, Manufaktur Waldhoff en VAER. Vandaag de dag zijn er zestien stijlen beschikbaar, maar er zijn er nog meer onderweg. Deze verandering heeft wel een opmerkelijke consequentie met zich meegenomen.

Facer 4.0 introduceert namelijk ook een geautomatiseerd copyrightsysteem, genaamd Brand Protector. Deze functie gebruikt machine learning om te achterhalen of een zelfgemaakte en gepubliceerde wijzerplaat onderdelen bevat van materiaal waar rechten op zitten. Mocht dat het geval zijn, dan worden de rechthebbende daarvan op de hoogte gebracht. Dit geldt overigens niet voor de platen die je zelf maakt en voor jezelf houdt. Ook zul je voortaan complete pagina's van merken aantreffen, inclusief video's met daarin demonstraties.