Facer is een app voor Android Wear die gebruikers wijzerplaten aanbiedt. De app is vanaf nu gratis te downloaden voor iedereen vanuit Google Play. Wel biedt de applicatie nog wel exclusieve platen aan die gebruikers kunnen kopen.

Download nu Facer voor Android Wear

Nog voordat er een api beschikbaar was voor Android Wear (een basis voor een applicatie), was er Facer. Deze app biedt mensen verschillende wijzerplaten aan die zij op hun smartwatches kunnen gebruiken. Voorheen kostte de applicatie mensen nog geld om te kunnen installeren, maar die barrière is nu verwijderd: de software is nu gratis te downloaden uit Google Play. Het bedrijf achter de Facer-app wil namelijk meer mensen aan zich binden en de concurrentie aangaan met Pujie Black en WatchMaker. Ook zou er een Apple Watch-app aankomen.

Om toch nog geld aan Facer te kunnen verdienen, zal de applicatie gebruikers enkele exclusieve en premium wijzerplaten gaan aanbieden, op basis van verschillende franchises, merken of televisieseries, zoals Ghostbusters, American Dad! en Garfield. Ook moet er binnenkort een Star Trek-wijzerplaat beschikbaar zijn. Je vindt de platen in de Store, waar ze zijn onderverdeeld in verschillende secties. Ook ben je in staat eigen creaties te maken. Daarvoor heb je wel een Facer-account nodig en die maak je aan op de website van de app.