Facer is een app waarmee je zelf wijzerplaten kunt maken voor je smartwatch. Nu is er ook ondersteuning voor Tizen-smartwatches. Daarnaast is het zo dat een grotere groep Android Wear-smartwatches ook wordt ondersteund door deze populaire applicatie.

Download de update voor Facer

Facer is een populaire wijzerplatenapplicatie voor zowel Android Wear als Apple Watch. De applicatie heeft woensdag een grote update ontvangen, die ervoor zorgt dat er nu een grotere groep Android Wear-horloges wordt ondersteund. Wanneer je de nieuwste versie binnenhaalt, dan kun je die in combinatie gebruiken met Nixon Mission, Polar M600, Michael Kors, Asus ZenWatch 3 en Moto 360 Sport. Daarnaast zal de app ook voor het eerst te gebruiken zijn met Tizen, het besturingssysteem waar Samsung hard aan gesleuteld heeft.

Naast het feit dat de wijzerplaten gedownload kunnen worden voor de Samsung Gear S2 en de Samsung Gear S3, is het ook zo dat de platen op de Gear S3 gebruikt kunnen worden met de always on-modus. Dat houdt in dat je de platen dus altijd kunt zien. De ontwikkelaar heeft tevens ook een sloot aan verbeteringen doorgevoerd, waardoor de ervaring er over het algemeen op vooruit moet gaan. Zo zijn er verbeterde animaties op het gebied van horlogesynchronisatie, werkt de app veel sneller en is er een systeem voor de verbindingsstatus.