Tony Fadell, de leidinggevende van de Google Glass-afdeling, geeft aan dat Google Glass open staat voor verandering op alle fronten. Daarmee wil de topman aangeven dat alles open staat voor discussie en alles dus nog aangepast kan worden.

"Geen heilige koeien" bij Google Glass

Als het aan topman Tony Fadell ligt, die eindverantwoordelijk is voor Google Glass, dan staat het project op alle fronten nog open voor discussie. Dat betekent dat Google Glass nog op alle fronten kan veranderen en een compleet andere wearable kan worden dan we hem nu kennen. De woorden die Tony Fadell gebruikt is: er zijn "geen heilige koeien" voor het project. Fadell en z'n team bekijken nu alle details van het apparaat en willen daarna pas bepalen welke richting ze op willen gaan. Weet dat dit nog niet het einde is voor Google Glass.

In januari beëindigde Google het Glass Explorer-programma. Daardoor hadden veel mensen het idee dat Google het project achter zich wilde laten. Maar dat was niet het geval: in plaats daarvan kreeg Google Glass zijn eigen afdeling, die nu dus onder leiding staat van Tony Fadell, oprichter van de slimme thermostaat Nest. In maart gaf Googles Eric Schmidt nog aan dat Google Glass alles behalve dood was en zelfs een belangrijke platform wordt voor het bedrijf, maar dat er op dit moment nog gezocht wordt naar gebruiksvriendelijkheid en meer.

Google Glass is een speciale bril die kan communiceren met bijvoorbeeld je smartphone. Aan de rechterkant van het apparaat vind je een kleine projector, die informatie projecteert op het kleine scherm voor je ogen. Die vind je in de rechter bovenhoek. Omdat Google Glass gekoppeld moet worden aan je smartphone, heb je er maar weinig aan als losstaand product. Wel kun je het gebruiken als een soort verlengstuk van je telefoon en bijvoorbeeld meldingen lezen en foto's maken. En er zijn augmented reality-mogelijkheden.