Fans van de gameserie Metal Gear Solid hebben aangekondigd bezig te zijn met een virtual reality-project voor de serie, die losstaat van de uitgever. Zelfs stemacteur David Hayter heeft zich aan het project verbonden. Maar wanneer legt Konami het project stil?

Metal Gear Solid in virtual reality

Nu de originele maker van de Metal Gear-reeks, Hideo Kojima, niet meer bij de uitgever van die spellen werkt (Konami), is de kans klein dat we een nieuw Metal Gear-spel zullen zien verschijnen voor virtual reality-headset. Dit weerhoudt fans er echter niet van alsnog aan een dergelijk project te beginnen. Deze fans hebben zich ten doel gesteld scenes van de originele game uit 1998 in vr te verwerken, onder de projectnaam The Fan Legacy: Metal Gear Solid. De vraag is nu: wanneer zorgt Konami ervoor dat het project wordt stilgelegd?

[irp]

Eerder werkte dit team namelijk al aan een ander project dat was gerelateerd aan Metal Gear, genaamd Shadow Moses. Dit project werd toen platgelegd door de speluitgever, die natuurlijk alle rechten in handen heeft. Opvallend aan dit nieuwe project is echter dat zelfs stemacteur David Hayter, die de stem van Solid Snake verzorgt in het originele spel, meewerkt. Helaas is op dit moment nog niet bekend voor welke virtual reality-brillen dit project zal moeten verschijnen. Check ook de onderstaande trailer van The Fan Legacy.