Handbeschilderd porselein

De Fenwatch is gemaakt van handbeschilderd porselein. Hierbij wordt door de Aziatische bedenkers gezegd dat het horloge oosterse invloeden laat zien, maar wij moeten eerder aan Delfts Blauw denken. Hoe dan ook, het horloge heeft onder de blauwwitte wijzerplaat een chip verborgen die je stappen bijhoudt, enkele functies van je smartphone kan aansturen en notificaties doorgeeft via een led-lampje in de wijzerplaat.


Slimme functies

De makers zeggen dat ze al tien jaar ervaring hebben met het ontwerpen van horloges. Elk horloge is uniek, dankzij het gegeven dat het porselein met de hand wordt beschilderd. De laatste anderhalf jaar is gewerkt aan de Fenwatch, waarmee het redelijk bijzondere design van deze porseleinen-horlogemaker wordt gekoppeld aan slimme functies.


Ultravioletmeter

Die slimme functies zijn redelijk snel opgesomd. Hij houdt bij of je niet teveel ultraviolette straling op je lijf krijgt, en waarschuwt als dat zo is. De slaap wordt gemonitord. De activiteiten ook. Er zit een stappenteller in. Je kunt een binnenkomend telefoontje op je smartphone via een druk op de horlogeknop weigeren. Je kunt er je telefoon mee opsporen door die via de smartwatch een geluid te laten geven. De tijd zal dit horloge nooit fout hebben, want die wordt rechtstreeks van de smartphone gehaald. En op afstand kun je er een foto mee maken door een druk op de horlogeknop.


Saffierglas

De porseleinen wijzerplaat wordt aan de bovenkant goed beschermd door saffierglas, wat heel hard is. Het metaal dat in het klokje is verwerkt, is hard chirurgisch metaal. Het bandje is van lamsleer en het geheel is waterdicht tot vijftig meter (5 atmosfeer). Het horloge hoeft nooit opgeladen te worden, want de batterij houdt het een jaar lang vol. Via een verbonden app kunnen de gegevens over activiteiten en de slaap in beeld worden gebracht. Het horloge werkt samen met iOS en Android. Op Kickstarter is het benodigde bedrag nog niet bij elkaar, maar het zit er niet ver van af. Als de financiering rond komt, wordt het vanaf mei verkocht.