De Ace is ontwikkeld voor kinderen vanaf 8 jaar en motiveert hen met instelbare doelen voor dagelijkse stappen, bewegingsminuten en slaap, beloningsmeldingen en badges, en sportieve uitdagingen voor het hele gezin. 

Fitbit Ace nu te koop

Fitbit laat dinsdag weten dat de fitnesstracker voor kinderen, de Fitbit Ace, vanaf vandaag beschikbaar is. Het apparaat heeft een verkoopadviesprijs van 99,95 euro gekregen. De activiteitentracker is bedoeld voor kids vanaf acht jaar en probeert hen te stimuleren meer te bewegen, terwijl die ouders meer inzicht kan geven in hun slaappatronen, sportactiviteiten en meer. De Ace beschikt over een verstelbaar en douchebestendig bandje (in twee heldere kleuren) en heeft een batterij die tot vijf dagen mee kan gaan op een volle lading.

Bij het ontwikkelen van de Fitbit Ace en het Fitbit-gezinsaccount besteedde Fitbit veel aandacht aan de privacy voor zowel ouders als kinderen. Dit resulteerde in ingebouwde veiligheidscontroles en bedieningselementen om te zorgen voor een veilige en positieve ervaring. Voor het aanmaken van een account voor kinderen is ouderlijke toestemming vereist, en het Fitbit-gezinsaccount stelt ouders in staat te controleren met wie ze connecties maken en zicht te houden op hun activiteiten en vorderingen. Ouders kunnen mede bepalen wat hun kinderen in de app te zien krijgen. De kinderen zelf hebben toegang tot relevante statistieken die zijn afgestemd op hun leeftijd, zoals aantal stappen, actieve minuten en slaap; ze zien bijvoorbeeld geen informatie over calorie-inname, gewicht en lichaamsvet/BMI, of openbare sociale informatie.  

Prijzen en beschikbaarheid 

De Fitbit Ace is per direct verkrijgbaar bij winkels van Fitbit-partners, de eigen website en bij de grote webwinkels. De Fitbit Ace kost 99,95 euro en is uitgevoerd in de kleuren Power Purple en Electric Blue.