Fitnesstrackerfabrikant Fitbit bevestigt aan een eigen smartwatch te werken. En nee, de Blaze telt niet mee want ook dat was een fitnesstracker. Hoe het apparaat eruit komt te zien, is op moment van schrijven helaas nog niet bekendgemaakt door de fabrikant.

De smartwatch van Fitbit

Fitbit heeft het bevestigd: het bedrijf werkt momenteel aan een eigen smartwatch. Daar bestaan al maanden geruchten over. Toen de fabrikant andere fabrikanten, zoals Pebble en Vector overnam, kregen die geruchten steeds meer gewicht. Nu is de kogel dus eindelijk door de kerk en heeft de bestuursvoorzitter van het bedrijf officieel bevestigd dat er gewerkt wordt aan een slim horloge. Ceo James Park zegt er het volgende over:
We believe we are uniquely positioned to succeed in delivering what consumers are looking for in a smartwatch: stylish, well-designed devices that combine the right general purpose functionality with a focus on health and fitness.

Het gaat momenteel minder goed met Fitbit dan gedacht. Het bedrijf maakt minder winst en moet helaas mensen laten gaan. Of een smartwatch van de fabrikant het bedrijf laat groeien, is natuurlijk nog maar de vraag. Maar kijkend naar de recente overnames, kunnen we in elk geval stellen dat er genoeg kennis in huis is om er wat moois van te maken. Helaas zijn er geen details beschikbaar op dit moment.