De Fitbit Blaze is in staat om berichten te ontvangen van WhatsApp en andere berichtendiensten, maar alleen via het Android-besturingssysteem. Naast WhatsApp kan de Blaze van nog twee andere berichtendiensten berichten ontvangen.

WhatsApp-berichten lezen met de Fitbit Blaze

De Fitbit Blaze is tegenwoordig in staat om ook berichten te ontvangen van enkele berichtendiensten. De diensten die tot op heden worden ondersteund zijn WhatsApp, Skype en Google Hangouts (naast de standaard berichtenapplicatie en je e-mail). Je vindt de opties binnen instellingen en de pagina voor de notificaties van de tekstberichten. Skype kan nog wel eens tegenwerken, maar WhatsApp en Google Hangouts werken prima, blijkt uit eerste ervaringen. De Android-app is vorige week nog geüpdatete (op 9 maart).

fitbit-blaze-android

Wellicht dat de nieuwe functies toen zijn meegekomen, want deze opties komen aan als een verrassing. Vorige week zei Gareth Jones, onderdirecteur en general manager van Fitbit EMEA, nog namelijk het volgende in een interview.

We've got a product that delivers texts, calls and calendar notifications. That's what people want when they're on the treadmill. Now they've got that, people are saying that they want things like WhatsApp support. Right now the product doesn't have it, but that doesn't mean were not listening to what people want. It's on that list of 'we know people want this' and we will look at the viability to it.

Het zou dus zomaar kunnen dat de update meer met zich meedroeg dan wordt vermeld in de changelogs binnen Google Play. Het kan ook zijn dat de mogelijkheid te vroeg is uitgebracht, omdat de interface nog een beetje onhandig aanvoelt en je maar één berichtendienst tegelijkertijd kunt aanzetten. Je vindt de Fitbit-applicatie door op de onderstaande downloadlink te klikken.