De Fitbit Blaze staat niet echt bekend om zijn veelzijdigheid. Hoewel de fitnesstracker eruitziet als een smartwatch, ontbreken de smartwatchfuncties. Dat gaat na een update enigszins veranderen.

Third-party apps

De update voegt ondersteuning voor apps van andere software-ontwikkelaars dan Fitbit zelf toe. Dat houdt tevens in dat er behalve de meest basale smartphone-functies, zoals het doorgeven van een telefoontje, sms of agendamelding, nu ook e-mail en notificaties van andere apps naar de pols worden overgebracht.

Emoji's en wijzerplaten

Fitbit heeft ook ondersteuning voor emoji's toegevoegd, wat het berichtenverkeer via de fitnesstracker een stuk leuker maakt, en er zijn vijf nieuwe wijzerplaten (watchfaces) toegevoegd via de update. Twee nieuwe digitale wijzerplaten en drie analoge kunnen nu worden gekozen.

Moment

Er zit bijvoorbeeld een zeer functionele watchface bij met de titel Moment. Die laat niet alleen tijd en datum zien, maar ook hartslag en afwisselend het aantal gezette stappen, de afstand, traplopen en verbrande calorieën.

Herinneringen

De Fitbit Blaze brengt na de update ook herinneringen naar de pols. Als je te lang stilzit naar de zin van de fitnesstracker, zal die je aansporen om in beweging te komen, zodat minimaal één uur beweging per dag wordt gehaald. Heb je een uur stilgezeten, dan zal de tracker de drager eraan herinneren dat het tijd is om even te bewegen.

Wie zijn Fitbit Blaze wil updaten, doet er goed aan om even deze pagina te lezen.

Fitbit is de grootste verkoper van wearables, en gaat qua aantallen verkochte wearables de Apple Watch voorbij.