Fitbit heeft een nieuwe app uitgebracht voor Windows 10, zowel voor de pc als mobiel. Een productmanager meldt op twitter dat versie 2.20 voor Windows 10 nu wordt uitgerold, met diverse nieuwe 'sociale' functies.

Sociaal

De veranderingen in de app waren al enkele maanden geleden aangekondigd. Het heeft alles te maken met het 'bijeenbrengen' van Fitbit-gebruikers. Een nieuwe 'community'-sectie is in de app verwerkt, met secties die de Fitbit-gebruikers een facebook-achtige ervaring met elkaar geeft.

Als Facebook

Feed, friends en groups kunnen daar worden ingesteld. Feed lijkt het meest op facebook. Daar kun je de laatste berichten zien die iedereen met een Fitbit met anderen deelt. Daar kun je ook zelf aan meedoen door er berichten te posten. De friends-sectie biedt niet alleen contact met je vrienden die ook een Fitbit hebben, maar geeft ook inzicht in hun door de Fitbit vastgelegde sportieve prestaties zoals het aantal afgelegde stappen op een dag. Die prestaties kun je dus vergelijken met die van jezelf en andere vrienden.

Thema's

In groups kun je over bepaalde thema's confereren. Fitbit heeft er twintig ingesteld. De thema's gaan over fitness, voeding, wellness en gewichtsverlies en aangrenzende zaken. In die groepen kunnen mensen informatie geven en vragen stellen aan elkaar, elkaar inspireren met leuke ervaringen en foto's en trofeeën showen.

Sportieve prestaties

Het profiel van de Fitbitgebruiker in dit speciale sociale medium kan beter worden gewijzigd en ingesteld dan voorheen. Alle persoonlijke prestaties, statistieken, badges en trofeeën kunnen uiteraard via de app worden ingezien.

De update zou voor bestaande gebruikers vanzelf binnen moeten komen. Wie hem nog helemaal niet heeft: de gratis download staat hier in de Windows Store.

Meer weten over Fitbit? Hier is onze recente review van de Fitbit Alta Gold. En hier van de Flex 2.