Gaat het echt goed bij Fitbit? Niet echt. Het bedrijf maakte kortgeleden bekend dat het 81 miljoen dollar verlies leed in het afgelopen kwartaal. Maar Fitbit gelooft, heel verstandig, dat investeren in zijn groeiende ecosysteem voor smartwatches de beste weg voorwaarts is. En dus zijn er nieuwe functies voor de Ionic en de Versa uitgebracht.

Nieuwe functies Fitbit

Allereerst komt er de mogelijkheid voor Android-gebruikers met de Ionic of de Versa, om snel reacties te sturen. De Quick Replies bestaan momenteel uit vijf verschillende voorgeprogrammeerde reacties, waaronder ‘ja’, ‘nee’ en ‘hoe gaat het’. Mocht dat niet genoeg zijn, heeft men ook de optie toegevoegd voor gebruikers om zelf een Quick Reply in te stellen. Die mogen maximaal zestig karakters tellen.
 
Ook rolt Fitbit nu een nieuwe functie uit die het enkele maanden geleden al aankondigde: Female Health Tracking. Die functie is klaar om uitgerold te worden en wordt naar de iOS en Windows-apps van de horlogemaker gebracht. De Android-versie komt op een later moment. Hierin wordt het vooral mogelijk gemaakt voor vrouwen om bijvoorbeeld te zien wanneer ze ongesteld moeten worden.
 
Daarnaast kunnen vrouwen bijhouden hoe ze zich voelen tijdens hun ongesteldheid, om te zien of ze bijvoorbeeld extra vruchtbaar zijn. De app maakt daarbij ook gebruik van bijvoorbeeld gegevensrond het slaapritme, gewicht en activiteit. Op die manier kan de app volgens de makers zelf redelijk nauwkeurig bijhouden hoe het ervoor staat.