Fitbit heeft maandagmiddag officieel de Fitbit Charge 3 onthuld. Deze versie van de tracker heeft een beter scherm en beschikt over smartwatchfuncties. Zo op het eerste gezicht lijkt het erop dat Fitbit weinig aan het design van de Charge 3 heeft gedaan, maar niets is minder waar.

Dit is de Fitbit Charge 3

De nieuwste fitnesstracker van Fitbit beschikt over een aluminum body, dat wordt beschermd door Gorilla Glass 3 (zelfde als op de Fitbit Versa). Het scherm is nu een touchscreen en kan naast zwart en wit ook grijstinten laten zien. Bovendien is de tracker waterdicht (tot vijftig meter diep) en kun je dus ook je zwemoefeningen tracken (naast alle oefeningen die de trackers al ondersteunden). Daarnaast is er een betere hartslagmeter en treffen we dezelfde saturatiemeter aan als op de smartwatches. De accu gaat nu zeven dagen mee, in plaats van vijf.

Er zijn geen fysieke knoppen aanwezig. Wel is er een gebied met haptische feedback, die vergelijkbaar is met de nieuwe homeknop op de iPhones. Er zit inderdaad geen gps-chip in het apparaat, maar daardoor kon het design wel mooi blijven en kon er gekozen worden voor een grotere batterij. Verder heeft de Fitbit Charge 3 meer smartwatchfuncties overgenomen van de Versa; zo kun je nu over de klok vegen en het dashboard oproepen, waar je een overzicht krijgt van de belangrijkste statistieken (zoals calorieën, stappen en meer).

Gebruikers met een Fitbit Charge 3 kunnen zelf ook doelen instellen en ondertussen in de gaten houden of zo'n doel wordt bereikt tijdens het sporten. Ook is er de modus die de tracker automatisch activeert op het moment dat de drager begint te rennen. Verder kan een gekoppelde smartphone ook notificaties doorsturen, is het mogelijk telefoontjes aan te nemen of af te wijzen en kun je, als Android-gebruiker, ook snel een antwoord geven op een binnengekomen bericht. Je kunt ook apps uit de lijst halen als je daar geen notificaties van wil ontvangen.

De Fitbit Charge 3 biedt ook verschillende nieuwe apps aan, zoals wekkers, timers, het weer, kalender en Fitbits eigen leaderboard. In de toekomst zullen er ook apps van populaire merken arriveren, al is daar op moment van schrijven helaas nog niets over bekend. In de Verenigde Staten wordt de Charge 3 uitgebracht in een regulier en Pro-model. Het laatstgenoemde model beschikt ook over nfc voor mobiele betalingen via Fitbit Pay. De prijzen zijn respectievelijk 149,95 en 169,95 dollar. De fitnesstracker moet in oktober op de markt verschijnen.

Fitbit Charge 3 in Nederland

Fitbit Charge 3 is vanaf nu voor 149,95 euro te bestellen in de voorverkoop op Fitbit.com, en is vanaf oktober 2018 wereldwijd in de winkel en online verkrijgbaar.