Er is meer informatie verschenen over de Fitbit Charge 3. De fitnesstracker zou zeven dagen kunnen doen met een volle accu, maar er is geen gps-chip. De verwachting is dat de fabrikant deze nieuwe tracker tijdens de IFA in Berlijn zal onthullen.

Meer specs gelekt van Fitbit Charge 3 - gerucht

Eerder deze maand lekte het eerste persbeeld van de nog onaangekondigde Fitbit Charge 3. Destijdens werden er geen specificaties gelekt, maar daar is nu verandering in gekomen. Zo beschikt het polsapparaatje niet over een ingebouwde gps-chip, waardoor je dus je smartphone mee moet nemen wanneer je gaat rennen of fietsen -- want anders kun je je workout niet vastleggen. De gps-chip kan voor een hoog energieverbruik zorgen, waardoor de accu minder lang mee kan gaan. Gelukkig is er daardoor wel goed nieuws over dat aspect.

Een volle accu zou namelijk tot zeven dagen kunnen meegaan. Daarnaast is de Fitbit Charge 3 waterdicht en kun je er tot vijftig meter diep onder water zwemmen. Het scherm is een touchscreen, waardoor je dus weinig knoppen nodig hebt. Verder is er wel ondersteuning voor wifi, bluetooth en nfc, waardoor je er dus in theorie betalingen mee zou kunnen verrichten. Uiteraard beschikt de Charge 3 over basale trackingmogelijkheden, evenals een hartslagmonitor en sleep tracking. Daarnaast is het voor eigenaars mogelijk het bandje te verwisselen.

Verder zou de Fitbit Charge 3 een snel antwoord kunnen geven op berichten en telefoongesprekken. De verwachting is dat het apparaat tijdens de IFA in Berlijn wordt aangekondigd begin september, of misschien al eind augustus.