Fitbit introduceert de zogenaamde Fitness Super Watch, de Surge, met geavanceerde tools om slimmer te trainen. Het combineert het gemak van een smartwatch, met de flexibiliteit van een smartband. Daarnaast is de Fitbit Charge HR vanaf nu verkrijgbaar in Nederland.

Fitbit introduceert de Fitbit Charge HR en Surge

Fitbit levert de Fitbit Charge HR vanaf nu overal. In Groot-Brittannië is de Fitbit Surge nu al verkrijgbaar en vanaf april 2015 ook overal elders in Europa. Fitbit introduceert daarnaast nieuwe features, zoals samenvattingen van oefeningen op de Fitbit Charge HR (al wel beschikbaar op de Fitbit Surge). En er komen meer features aan, zoals multi-device support voor de gehele productlijn. Fitbit blijft zijn volledige collectie trackers verbeteren voor nog geavanceerder en vooruitstrevende features, ontwikkeld om tracking efficiënter te maken.

De Charge HR beschikt over de PurePulse optische hartslagtechnologie. Die houdt constant je hartslag in de gaten, ook wanneer je slaapt, om een compleet beeld van je gezondheid te krijgen. Het beschikt tevens over een helder oled-scherm, waar je allerlei statistieken van af kunt lezen, waaronder het aantal gezette stappen, afstand, beklommen verdiepingen, verbrande calorieën en tijd. Je kunt snel de Workout-modus activeren, die later een fraaie samenvatting aanbiedt. Ook kun je zien wie er belt en is er een automatische slaapdetectie.

fitbit-charge-hr-groot

Ook is er straks de Surge, de zogenaamde Fitness Super Watch. Deze smartwatch beschikt over een ingebouwd gps-systeem, de mogelijkheid meerdere sporten te meten en een samenvatting van je inspanningen in te zien, diverse smartwatchfuncties (zoals zien wie er belt, muziek bedienen en notificaties ontvangen), acht sensoren (zoals een gyroscoop, kompas, drie-assige versnellingsmeters, hartslagmeter en een lichtsensor), een lcd-touchscreen met achtergrondverlichting en gaat maximaal zeven dagen lang mee op één oplaadbeurt.