Fitbit heeft laten weten dat de Fitbit Coach-app, een app die je kan helpen bij je dagelijkse oefeningen, nu beschikbaar is op Windows 10 en Xbox One. Hoewel de applicatie gratis te downloaden is, heb je wel een maand- of jaarabonnement nodig om toegang te krijgen tot de software.

Fitbit Coach op Windows 10 en Xbox One

Fitbit heeft aangekondigd dat Fitbit Coach vanaf nu beschikbaar is op Windows 10 en Xbox One. De app is gebaseerd op FitStar, dat het bedrijf vorig jaar overnam, en staat los van de reguliere Fitbit-app waar de wearables verbinding mee maken. Met Coach is het mogelijk workouts te volgen, routines te bekijken en gepersonaliseerde opdrachten te voltooien. Ten opzichte van FitStar heeft Fitbit een aantal onderdelen toegevoegd, die volledig toegankelijk worden met een maand- of jaarabonnement van respectievelijk 8,99 of 43,99 euro.

Er zijn wel wat routines die je zonder extra kosten kunt volgen, maar het zijn er niet veel. Je kunt overigens de oefeningen doen zonder Fitbit-apparaat, maar ze geven je meer inzicht in je prestatie en informatie over hoe je lichaam presteert wanneer je wél een Fitbit-wearable om je pols hebt. Die informatie is ook in real-time te zien op het scherm dan. Zo hoef je dus niet constant naar je pols te kijken om te zien hoe hoog je hartslag is. Wellicht dat Fitbit, met een toegankelijke app als Fitbit Coach, in de toekomst meer omzet kan genereren.