De bestuursvoorzitter van Fitbit, James Park, heeft bekendgemaakt dat er voor het einde van het jaar 'spannende' nieuwe producten worden gelanceerd. Dat maakt Park bekend in een vergadering over de winsten van het bedrijf. Er zijn nog geen specificaties vrijgegeven.

Meer van Fitbit voor het einde van het jaar

James Park, ceo bij Fitbit, heeft aangegeven dat er voor het einde van het jaar 'spannende' nieuwe Fitbit-producten op de markt zullen verschijnen. Helaas zijn er nog geen details vrijgegeven van die producten. Mogelijk zijn dit de Charge 2 en de Flex 2, die eerder opdoken. Daarnaast heeft het bedrijf bekendgemaakt meer omzet behaald dat verwacht: 505,4 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2016. Dat is een stijging van vijftig procent in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Ook zijn er 4,8 miljoen wearables verkocht.

In totaal heeft Fitbit nu 43 miljoen wearables verkocht. Vooral de Blaze en de Alta waren grote succes voor het bedrijf. Dat is opvallend, omdat deze trackers nog maar net verkrijgbaar en iets duurder zijn dan de andere Fitbit-producten. Park heeft ook bekendgemaakt dat de fabrikant sneller nieuwe producten op de markt wil uitbrengen. Waarschijnlijk zullen deze producten in dezelfde lijn vallen als ze nu al doen: variaties van hetzelfde product, die elk een unieke eigenschap hebben voor een specifieke doelgroep of interessegebied.

Maar wellicht kan Fitbit ons nog verrassen met een echte smartwatch of een koptelefoon die activiteiten kan tracken.